Pop up wordt volwassen.

Nu de huurprijzen van onroerend goed, vooral in de wereldsteden, een all-time low hebben behaald wint de pop up winkel verder aan populariteit en dringt deze door tot in de high-streets. Het winkeltype dat bedacht is door discounters en enkele jaren geleden werd overgenomen door de hippe modehuizen is nu het nieuwe reclamemiddel voor de grote jongens als Gap, Uniqlo en Nike. Ook is het een oplossing voor vastgoedbezitters om nog wat geld te verdienen aan de leegstand.

De pop up winkel is een  concept dat volwassen lijkt te zijn geworden. Want na de guerrilla marketing, die in niet bezetten gebouwen tijdelijk huisde, beginnen er nu eindelijk ook winkel te ontstaan die tijdelijke bezetting als winkelconcept hebben. Ooit bedacht ik een afdeling in het warenhuis V&D dat ruimte biedt aan tijdelijke winkels. Omdat het mij duidelijk leek dat steeds meer retail, zoals al op het net gebeurde, faciliteren ipv zelf spullen verkopen.

Enkele jaren geleden zag je in New York een van eerste initiatieven van zo’n facaliterende  ‘winkel’. Twee kunstenaars begonnen de boetiek Grand Opening waar regelmatig een nieuwe winkel werd geopend. Sinds dit jaar is er in deze zelfde stad een minder kunstzinnige variant. De winkel 303 Grand biedt iedereen een kans om tijdelijk een winkel te hebben in de hippe wijk Williamsburg. En vorig jaar hebben wij in Nederland de Brandnew store een soortgelijk initiatief die  geheel kan worden aangepast aan de ‘look’ en ‘feel’ van een te presenteren product.  Nu maar wachten op dat warenhuis wat een afdeling reserveert voor meerdere tijdelijke initiatieven.

Advertisements

Tags: , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: