Retailer als wolf in schaapskleren

Ook Urban outfitters speelt nu in op het sentiment dat de grote retailers het straatbeeld hebben ‘verketend’ en daarmee eenzijdig maakten. De mode retailer uit Philidelphia gaat zijn gevel  van de nieuwe winkel in New York er uitlaten zien als vier locale winkeltjes. De winkel ontworpen door het beroemde ontwerpbureau Pompei A.D. zal in augustus opengaan.

Al enkele jaren zijn er meerdere retailers die zich voordoen als een kleine lokale winkel. Zo zie je het stealth store initiatief van Starbucks die niet alleen meer authenticiteit aan het merk wilt geven maar daarmee ook op de hiervoor genoemde bezorgdheid inspeelt.

Verder heb je Adidas die met zijn nummer stores kleine lokale winkeltjes ontwerpt of zich zelfs verschuilt achter anonieme faÇades. Beste voorbeeld is de nr 74store in Berlijn die achter de oude gevel van een garage zit.

Voor sommige New Yorkers zal het concept van Urban Outfitters waarschijnlijk het meest denken aan een eerder initiatief van het kleding merk J crew. Zij vestigden zich in een oude vervalen  drankhandel en lieten deze van buiten en grotendeels van binnen intact.

Al deze nieuwe  initiatieven zullen voor de consument interessant zijn, zij  verlangt naar afwisseling. Maar de lokale ondernemer zal waarschijnlijk wat minder blij zijn met deze nieuwe trucs van de grote jongens.

foto en bron via PSFK

Advertisements

Tags: , , , , , , , , , , ,

One Response to “Retailer als wolf in schaapskleren”

  1. ‘Rommelmarkt’ in winkelcentrum « Brand Retail and Design Says:

    […] leuk initiatief wat schurkt tegen dat authentieke gevoel waar we recentelijk in de retail al meer voorbeelden van hebben […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: