Een on-line bemiddelaar tussen onroerend goed bezitters en pop up retailers

Pop up winkels zijn niet meer weg te denken uit het retail landschap. En in deze moeilijke tijden is dat een oplossing voor de lege ruimtes die steeds vaker ontstaan. Maar toch is het niet altijd even makkelijk voor de retailer of marketeer een van die lege ruimtes te vinden. Daar kan nu wellicht verandering in komen!

Er  is sinds kort in de VS  een  on-line platform wat bezitters van een lege ruimte met die zoekende retailer en marketeer in contact brengt. PopUpInsider.com heet dit initiatief wat  twee services aanbied. De eerste is een on-line exchange waar de bezitters van beschikbaar onroerend goed betalen om een advertentie te plaatsen die door retailers gratis kan worden geraad pleegt. De tweede is een soort conciërge service welke de retailer helpt een pop up winkel te starten en draaiende te houden.

Volgens de oprichters is de pop up shop niet nieuw meer maar  de Amerikaanse  markt is er nog nooit zo klaar voor geweest. Grote merken en kleinere retailers gebruiken de tijdelijke winkel steeds vaker om buzz te creeeren. Maar tot de oprichting van PopUpInsider was het altijd erg moeilijk en inefficiënt om een ruimte snel te vinden en deze op te zetten.

Volgens mij geen gek initiatief wat vast meer opvolgers in verschillende landen zal krijgen. Of dat ook in Nederland zal gebeuren, wie weet?  De hoeveelheid lege ruimtes winkel gebieden in Nederland zijn toch wat minder  dan in de VS. Maar ook is het pop up fenomeen hier niet zo populair als aan de overkant van de oceaan.  Time will tell

Via PROMO

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: