Cheap maar Chic winkeltje

panarama

Af en toe kom je een winkelontwerp tegen  die een glimlach op je gezicht laat verschijnen.  Zo ontdekte ik recentelijk het winkeltje Le Vigne in New York. Bij dit leuke winkeltje zit een nog leuker maar ook interessant verhaal. Het begint allemaal bij de sommelier Carlo Orrico. Carlo wilde een wijkwinkel beginnen en na wat speuren op het net regelde  hij via Craigslist.com een ruimte in de wijk Greenwich.

Voor het interieur schakelde hij het architectenbureau MADLAB LLC in. Zijn ambitieuze plannen dreef de prijs al snel op en de kersverse ondernemer realiseerde zich dat hij ver oven zijn budget zou gaan uitkomen. Om toch de plannen te laten slagen kwam MADLAB op het idee om het kunstenaargezelschap Spurse in te schakelen. Zij verzonnen een simpele, sterk uitgeklede turn key oplossing die bestond uit drie ontwerptekeningen en drie weken bouw. Ja zo kan het ook mensen

Er werd besloten om aan de leeg gesloopte winkel niets te doen en deze direct in te richten met tweedehands meubels. Het resultaat is uiteindelijk een ruimte van bijna 8 meter diep gevuld met een collage van wit geschilderde meubilair. Op de stellages, die bestaan uit tafels stoelen en losse laatjes, worden de wijnen op verschillende wijze getoond.

Voor mij is dit concept een schoolvoorbeeld dat budget niet altijd een belemmering is voor je concept. Want wanneer je open staat voor alles  kunnen met deze ‘belemmering’ briljante winkels ontstaan die zich mogen meten met de duurste gedesignde winkels.

Via Architect newspaper

Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: