Banking card reader voor I phone

3aug09_squareccrFoto via http://www.engadget.com

Er zijn al 4 disruptions in retail geweest en volgens velen is de vijfde net begonnen. Mobiel internet is de vijfde disruption die internet opvolgt. Of de vijfde dezelfde inpact heeft als het internet op zijn voorgangers is nog niet duidelijk. Wel is al duidelijk dat de mobiele technologie afmaakt wat internet is begonnen. De consument is aan  de macht, heeft al zijn kennis nu ook letterlijk op zak, en is niet meer gebonden aan plaats en tijd om te winkelen.

Maar ook de  macht van de grote ketens neemt verder af, iedereen kan weer ondernemen. Zo kon hij door het internet al geruime tijd met een kleine investering zijn eigen winkel op het net beginnen. Paypal nam de drempel voor betalen weg   waardoor winkelen op het net gemakkelijk en aantrekkelijk werd. En nu zijn de kleine ondernemers op straat opnieuw aan de beurt. Zij kunnen eindelijk met een zeer kleine investering deelnemen aan de cachless society.

Er is sinds kort een klein apparaatje in ontwikkeling dat je op de koptelefooningang van je IPhone aansluit waardoor deze veranderd in een cardreader. Dit project met de naam “Square” wordt op dit moment getest in de denim winkel Self Edge NYC. Aardig extraatje van deze service is dat de klant een emailtje krijgt toegestuurd met een printje van google maps waarop de locatie van de transactie staat aangegeven. Handig als je altijd vergeet wat je koopt.

Het zullen als eerste de kleine winkels, hotdog verkoper en de fietskoerier zijn die dit zullen adopteren. Maar ik denk dat dit pas het begin is van een nieuwe revolutie in consumer to business transacties.

*Meer weten over  mobiel retail in dit stukje wijdde ik er ook al over uit.

Advertisements

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: