Weg hippe bank, terug is de traditionele bank!

Washington Mutual

De bank die bankieren in winkelen deed veranderen, de Washington Mutual Bank of WAMU zoals ze zichzelf graag noemde, verdwijnt. Deze bank, die de inspiratie was voor vele andere retail bankers om hun mensen in winkelpersoneel te doen veranderen en hun kantoor op een Starbucks  te laten lijken, legde vorig jaar door de crisis het loodje.

JP Morgan Chase die de bank heeft overgenomen lijkt alleen niet zo gecharmeerd van de ‘eigentijdse’ vormgeving en gaat nu zo snel mogelijk alle banken ombouwen tot hun traditionele kantoren. Zij zijn van mening dat de hippe kantoren, waar de bankmedewerker achter zijn balie vandaan moest komen om zo meer producten te kunnen verkopen en bankieren fun moesten laten lijken, te weinig gevoel van veiligheid geven.

In de woorden van Paul Seibert, principal en vice president of financial services

What Occasio(het WAMU retail concept) did, though, was break down not just the physical wall between customer and teller, but also a psychological wall within the industry that “this is the only way we can do it”.

Maar er zit nog een andere reden achter. De nieuwe coffeeshop benadering kent ook een associatie met het bankieren waar we nu zoveel problemen aan beleven. Mensen beseffen zich wellicht dat de bank niet een fun place is maar gewoon een plek om je geld veilig te laten opbergen? Geef ze ongelijk….

https://www.chase.com/welcomewamu/

Advertisements

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: