Nike heropend pop up store Londen

nike-sportswear-1948-store-00-1

Vorig jaar opende Nike in de wijk Shoreditch te Londen een tijdelijke winkel met de naam 1948. In deze pop up store werden oude modellen alsmede speciaal voor Londen geproduceerde limited editions verkocht. Dit was echter niet het meest bijzondere van deze winkel. Zoals steeds vaker te zien is, werd de ruimte multi-functioneel ingezet. Er werden niet alleen spullen verkocht maar een gehele life style.

De plek herbergde een studio waar je je eigen sneaker kon samenstellen. Een ander stuk van de ruimte was bestemd voor exposities van lokale kustenaars. En tussen de openingstijden werd de winkel gebruikt als social meetingplace door er allerlei evenementen te houden.

De tijdelijke winkel was waarschijnlijk een succes want hij is met een nieuw zeer spectaculair interieur heropend. Meest sensationeel hieraan is  de neonbuis verlichting in de vorm van voetbalveldlijnen. Daarnaast is de vloer van 15.000 paar gerecyclede rubber schoenzolen gemaakt. En het ontworpen meubilair is volledig mobiel om de meerdere functies te bedienen.

Ik ben van mening dat je deze vorm van winkels, waar meer te doen is dan winkelen alleen, steeds meer zult gaan zien. Niet alleen kunnen ze de kosten dekken omdat er 24/7 activiteiten plaats vinden, het is ook een manier om je winkelmerk met een meerwaarde te laden.

Voor meer foto’s van het interieur

http://blog.atribecallednext.com/2009/02/24/nike-1948-x-shoreditch

Advertisements

Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: