Gratis winkelen

free_store_21

In de VS, waar de crisis mensen hard treft, wordt een oud concept weer uit de kast gehaald. Het is de Free store, of weeggeefwinkel in het Nederlands. Hier  kan je  je spullen inleveren, meenemen of ruilen tegen andere spullen. Het concept, wat door de hippies is geïntroduceerd om alles te delen en werd voortgezet door anti kapitalistische punkers, heeft nu een wat minder extreem karakter.

De winkel is een pop-up concept waar een deel boutique is en een deel cultureel platform. In de boutique  kan je overbodige spullen ruilen of inleveren. Naast het tweedehands aanbod bestaat er ook een kleine collectie limited edition producten gemaakt door lokale kunstenaars. Wanneer je nog niet weet wat je wilt kan je kiezen om je goederen voor zogenaamde “World Bills’ te ruilen. Deze bonnen mogen gespaard of verhandeld worden en geven je het recht om op een later tijstip ze in de winkel te verzilveren .

Het cultureel platform van de winkel zal een aantal evenementen organiseren voor kunstenaars/artiesten die het moeilijk hebben in de crisis. Deze evenementen, met de naam ‘Never as Good as the First Time’, zullen  elke zondag plaatsvinden. Kunstenaars en curators krijgen hier 15 minuten  professioneel advies van Edwin Ramoran, die Directory of Exhibitions voor het Aljira Center voor hedendaagse kunst is. Mooi om te zien hoe een oud concept omgevormd wordt tot een nieuw winkel fenomeen die functioneert als tijdelijk plek voor de lokale community.

http://www.facebook.com/pages/Double-A-Projects-Presents-Free-Store/57088891257

Een ander leuk initiatief dat de ruilwinkel uit de anarchistische sfeer heeft gehaald is georganiseerd rondom een regelmatig terugkerend feest in Rotterdam.

De link naar dit initiatief

http://www.upperwarehouse.nl

Advertisements

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: