On-line kopen, instant satisfaction

 

afbeelding-21

 

De laatste vijf jaar hebben voornamelijk de grote off-line retailers steeds meer concurrentie van de alsmaar beter lopende on-line winkels gekregen. En hoe krijg je dan die internetklant, welke lekker thuis aan de keukentafel  even iets op het web bestelt, weer in je on-line winkel. Simpel je geeft de ongeduldige consument de mogelijkheid on-line te bestellen om het daarna direct in de winkel op te halen. Dit was nog niet zolang geleden de gedachte van de winkelketen Nordstrom, zij introduceerde  vorig jaar Buy on Line, Pick up In store.

En nu lijkt ook de winkelgigant Sears de ongeduldige consument te willen bedienen. Maar waar Nordstrom nog deze extra service hing aan zijn bestaande winkel, waarschijnlijk in de hoop op meer verkoop als de klant eenmaal in de winkel was om zijn aankoop op te halen, heeft Sears een geheel nieuwe winkelconcept ontwikkeld.

Het nieuwe winkelconcept, wat MyGofer gaat heten, moet volgens eigenzeggen het gat tussen Wal Mart en Amazon.com vullen. MyGofer wordt een drive-through winkel waarmee Sears uiteindelijk hoopt met minder winkels af te kunnen. Door het warehouse-achtige winkelconcept, waar klanten zelf hun aankoop moeten ophalen, kan er sterk op overhead kosten worden bezuinigd. Het voordeel voor de klant zal dan ook vermoedelijk niet alleen in de directe bevrediging zitten maar mogelijk ook in het prijsvoordeel wat nu gegeven kan worden door de kostenbesparing (Er zijn zelfs geen verzendkosten meer).

Het is goed om te zien dat er steeds meer initiatieven worden ontwikkeld die niet concurreren met het internet door ze te imiteren maar ze te omarmen.  En door dit te doen de winkelervaring weer naar een hoger niveau weten te brengen.

Advertisements

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: