Augmented Reality in Retail

Je staat met je zoontje in de speelgoedwinkel om hem een mooie doos Lego cadeau te geven. Maar in welke doos zit nu dat bouwwerk wat jullie graag met z’n tweeën in elkaar zetten. Vroeger ging je maar af op de foto voorop de doos. Maar tegenwoordig help het innovatieve Lego je een handje op weg om je keuze te vergemakkelijken.

Lego dat nieuwe ontwikkelingen in de digitale wereld  de laatste jaren slim heeft weten te omarmen (denk aan hun crowd source project) heeft sinds kort in de Duitse winkels  op de speelgoed afdeling bij de Lego sectie gele kasten met de naam digital box staan.  Wanneer je dee dozen waar je geen keuze uit kan maken houd  voor de scanner in de gele kast verschijnt er op het ingebouwde scherm een 3D animatie van het te bouwen model. De verbeelding wordt door de animatie geprikkeld en de keuze is nu wellicht een stuk makkelijker. Zeker is in iedregeval dat Lego je al een hele ervaring meegeeft voor dat je het product aanschaft.

De techniek die Lego gebruikt is dezelfde waarmee je met je mobiele telefoon dmv het fotograferen van een bar of QR code informatie over het product kan aanvragen. Deze alsmaar populairder wordende techniek onder marketeers zie je dan ook steeds verschijnen in vele producten en op vele plekken. Er komen telkens meer applicaties voor telefoons bij waarmee je  via de code niet alleen productinfo kan opvagen maar ook het  product via je telefoon kan aanschaffen. Er wordt zelfs al op internet gemeld dat het bekende supermarkt concern ‘Target’ het fotograferen van barcodes in hun winkel verbied.

Het versmelten van realiteit met virtueel wordt ook wel Augmented reality genoemd en zal een steeds grotere rol in onze samenleving gaan spelen. Voor de retail branche zullen naar mijn inziens de gevolgen vertrekkend zijn. Je ziet iets in de winkel maar koop het ter plekke bij een ander.  Maar voor de brick and mortar zal de digitale wereld niet alleen maar een bedreiging zijn maar ook zeker een verrijking wezen zoals Lego met dit initiatief maar weer eens bewijst.

Advertisements

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: