I can copy right?

a79d0ba4-f85d-fe63-7130cf4a8042056f

Wie heeft niet eens een nep Gucci of Prada gekocht op vakantie. Als toerist wordt je in vele delen van de wereld verleid om voor een prikkie een ‘merkartikel’ te kopen. Of het nu een bril is op het strand van Bali of een tassie van een frans luxe merk in Turkije.

Vaak worden deze producten in diezelfde landen gemaakt maar toch komt het meeste nep uit China die het vervalsen lijkt te hebben uitgevonden. De opening van de Olympische spelen was zelfs deels nep. En hoe hard ze ook, vaak door internationale druk, de schijn proberen hoog te houden er alles aan te doen dit tegen te gaan, komen er om de zoveel tijd berichten die het tegen deel bewijzen.

 Zo is er de nep Viagra en zijn er zelfs fake Ferrari’s ontdekt. En dit laatste bericht uit Mirror UK, (article by Hannah Wood 01/05/09) bewijst maar weer dat China ondanks alle beweringen het nog steeds niet zo al te nauw neemt met het copyright, wat bij hun lijkt te worden geïnterpreteerd als ‘I may copy right?’.

In de de stad Nanjing staat namelijk sinds kort een winkelcentrum dat volledig uit nep merken blijkt te bestaan. Van de bekende modemerken met vaak slecht gespelde namen als Proda en Rolox tot foodketens die geschreven lijken door een dislect zoals Bucksstar en McDnoald’s.

 De corrupte ambtenaren die toestemming hebben gegeven voor de bouw van de binnenkort te openen mall staan sinds kort onder druk na het verschijnen van foto’s van de nep winkels. De klachten kwamen veelal van toeristen die zich zorgen baarde niet het onderscheid te kunnen maken tussen een echte winkel en de neppert. Dat zijn zeker de zelfde mensen die zich bekocht voelen als ze voor een 10de van de prijs een ‘echte’ Prada  tijdens de vakantie op de kop weten te tikken.

 Voor meer foto’s en het artikel klik hier

Advertisements

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: